A A A K K K
для людей із порушенням зору
Берездівська громада
Хмельницька область, Шепетівський район

Проекти гербів Берездівської ОТГ та с.Берездів

Дата: 03.03.2017 15:11
Кількість переглядів: 1392

 

 

 

 

Шановні жителі громади!

Пропонуємо вашій увазі проекти гербів громади та села Берездів. Пропозиції та зауваження приймаються на е-mail berezdiv_radaorg@ukr.net. За кращий проект просимо голосувати за посиланням https://goo.gl/forms/cMNWh0Jjx5KIPrtj1

 

Проект герба Берездівської ОТГ

Березові листочки – натяк на назву громади. Підкови і ділення стільниками – знак історичних промислів (бджільництво), але більше працелюбність і певним чином села громади. Синє – річка Корчик.

 

Фото без опису

 

Проект герба та прапора с.Берездів

На гербі відображена легенда про фортецю на острові, і поле всипане березовими листочками (назва).

За відомостями з книги О.Цинкаловського – БЕРЕЗДІВ, м-ко, Звягельський пов., 44 км. від Звягеля. У кінці 19 ст. було там 370 домів і 3,236 жителів. Церква з 1753 р., катол. костьол, волость, школа від 1881 р. М-ко належало колись до кн. Заславських, пізніше до кн. Іллі Острозького, в аренді у кн. Курцевичів. Від них перейшло до Беати Костелецької, від неї до Ольбрехта Ласького. Однак польський король скасував даровизну Костелецької і Берездів призначено дочці кн. Гальшці Острозькій, а по її трагічній смерті знову до Острозьких. В 1589 р. Острозький платив за Берездів податок (шосу) 7 флорінів і 20 грошей, з ріллі 17 флорінів, від ремісників, городників, перекупів, попа і млинських колес 7 флоринів і 15 грошей. В 1648 р., Б. було власністю Анни Ходкевичевої, а в 1831 р., належало до Яблоновських. У тому році російський уряд сконфіскував цей ключ маєтків.
Містечко положене над р. Корчиком. Є тут руїни замку на острові, зовсім затерті часом і старі дерева, які ростуть навколо. На цій самій річці був водяний млин.
Був в Берездові католицький польський монастир, який скасовано в 1832 р. Згідно з статистичними даними з 1911 р. в м. Берездові було: 2700 жителів, волость, міщанська управа, пошта, земська поштова станція, земська лічниця, 2-клясова школа, аптека, аптечний склад, горілчана крамниця, 12 бакалейних крамниць, медоварня, ресторан і 6 ярмарків річні.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь