A A A K K K
для людей із порушенням зору
Берездівська громада
Хмельницька область, Шепетівський район

Увага! Зміни щодо видачі ветеринарно-санітарних паспортів на собак та котів

Дата: 26.06.2018 15:22
Кількість переглядів: 1745

 

Славутське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області доводить до відома власників тварин, що з 01 червня 2018 року, для супроводження домашніх тварин при їх переміщенні за межі території нашої держави до уваги будуть братись лише ветеринарно-санітарні паспорти встановленого зразка (далі - ВСП встановленого зразка) видані державною установою ветеринарної медицини. 

Видача ветеринарно-санітарного паспорта на тварину передбачена Законом України «Про ветеринарну медицину» та входить до переліку платних адміністративних послуг, які надаються Держпродспоживслужбою, органами та установами, що належать до сфери її управління. Розмір плати за їх надання, затверджено постановою Кабінету Міністрів України від 9 червня 2011 року № 641 та складає 51 грн. 29 коп.

Звертаємо увагу, що наразі право надання даної адміністративної послуги мають лише державні установи ветеринарної медицини, зокрема державні лікарні ветеринарної медицини (району, міста).

До моменту повного забезпечення державних установ ВСП встановленого зразка в обігу одночасно перебуватимуть обидва паспорти – встановленого і не встановленого зразків.

При видачі ветеринарних документів (довідок, свідоцтв, сертифікатів) на переміщення домашніх тварин будуть враховуватись дані ветеринарно-санітарних обробок тварин, відповідних досліджень, щеплень та/або експертних висновків наданих заявником, у тому числі зазначених у не встановленій формі ветеринарно-санітарного паспорта, за умови, що строк їх дії на момент звернення фізичної особи до уповноваженої установи не вичерпаний.

Не переносяться дані ветеринарно-санітарного паспорта не встановленого зразка, що стосуються ветеринарних обробок, лабораторних досліджень та щеплень тварин до ВСП встановленого зразка, проте враховуються при видачі ветеринарних документів.

Наповнення ВСП встановленого зразка новими відомостями про ветеринарні обробки тварин, лабораторні дослідження сироватки крові на наявність антитіл до збудника сказу, тощо здійснюється після закінчення строків обробок та досліджень зазначених в ветеринарно-санітарному паспорті не встановленого зразка.

Підставою для оформлення ветеринарно-санітарного паспорта є:

1) клінічний огляд тварини;

2) наявність відповідних діагностичних, профілактично-лікувальних обробок (дегельмінтизації), включаючи дослідження і щеплення (сказ та інші інфекційні хвороби в залежності від виду тварини).

Підстави для відмови у видачі ветеринарно-санітарного паспорту визначені частиною сьомою статті 32 Закону України «Про ветеринарну медицину» та передбачають:

1) недотримання ветеринарно-санітарних заходів, передбачених законодавством;

2) ускладнення епізоотичної ситуації на відповідній території, потужності (об'єкті);

3) неможливість безпосереднього огляду об'єкта державного ветеринарно-санітарного контролю та нагляду;

4) відсутність документального підтвердження епізоотичного благополуччя місцевості походження та ветеринарно-санітарного стану об'єктів; відсутність необхідної ветеринарної обробки тварин, їх карантинування, відповідних досліджень та/або експертного висновку.

Ветеринарно-санітарний паспорт на тварину дійсний до моменту її смерті.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь